В ЗМІ з'явилася інформація про скасування декретної відпустки та виплат, молодих матерів змусять раніше виходити на роботу, а їм на допомогу прийдуть муніципальні няні.

Ситуацію роз'яснив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Сім'ї, які будуть користуватися послугами муніципальної няні, все одно будуть отримувати гроші на дитину, а також будуть мати право на декретну відпустку.

"Вони (ті, хто поширюють чутки про скасування грошей на декретну відпустку - ред.) прив'язують наші додаткові заходи щодо соціального захисту сімей з дітьми, зокрема, введення поняття муніципальна няня ... перекручують і кажуть, що це на заміну державної допомоги. Буде державна допомога і муніципальна няня", - підкреслив міністр.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За словами Реви, "державна допомога у неї (сім'ї - ред.) залишається, а якщо захоче скористатися такою опцією, як муніципальна няня - це додатковий бонус".

"Це ж стосується відпустки по догляду за дитиною - хоче мати няню в відпустці? Буде няня у відпустці. Хоче вийти на роботу і мати няню - буде", - пояснив Рева.

Нещодавно ЗМІ активно писали про те, що нібито декретні відпустки скасують, натомість родини зможуть звернутися за послугами муніцмпальної няні. За це держава виділить 1500 грн на місяць.

Підвищення аліментів

Варто нагадати, що з 1 грудня підвищується прожитковий мінімум в Україні. А також підвищать мінімальний розмір аліментів на дитину. Так, платник алментів повинні будуть сплачувати 2017 гривень на дитину віком від 6 до 18 років, та дітям до 6 років - 1626 грн на місяць.

Нагадаємо, в Україні змінили порядок виплати допомоги на дитину.

Як повідомляв портал Знай.ua, людям детально пояснили, що та на скільки зросте. Це стосується соцстандартів та допомоги малозебезпечним категоріям населення.

Також Знай.ua писав про те, що телеведуча Маша Єфросиніна відповіла на одне з головних питань українських матусь, чи кричить вона на дитину. Відповідь вразила усіх.

Дивіться: Бебі-бокси в Україні. Скандал навколо нової допомоги від Кабміну