Коли із дитиною щось трапляється у садочку, чи школі, вся відповідальність лежить на персоналі закладу та керівництві. Але інколи ви, на жаль, не можете бути впевнені, що педагоги нададуть допомогу і не приховають інцидент, за який їм загрожує не просто звільнення, а й часто кримінальна відповідальність.

Нещодавно Анастасія Пархоменко на сторінці "Батьки SOS" у Facebook поскаржилася на схожий випадок. Її син, першокласник, залишився на групу продовженого дня. У вільний час на спортивному майданчику отримав травму – впав із турніка, висота, до речі, немаленька – близько двох метрів.

Заліз туди хлопчик по драбині, розгойдувався на руках вперед-назад, зісковзнув, руки підставити при падінні не встиг:

"Було дуже багато крові, діти (свідки) говорили, що її не могли ніяк зупинити. Сталося все близько 14.00, а ми дізналися про це після 17.00, коли забирали дитину з опухлим викривленим носом, при цьому вихователь намагалася зменшити значимість того, що сталося. Після школи поїхали в лікарню, де з'ясувалося, що у сина перелом кістки носа без зміщення і можливий струс (яке надалі все-таки не підтвердилося)".

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Згодом Анастасія пішла до школи, написала скаргу на вчителя та медичну сестру, завуч намагалася це приховати від керівництва – мовляв, самі розберемося. Записів із камер спостереження не показали.

"Це вже не перший випадок в цій школі, дівчинка в другому класі ламала руку і так само проходила з нею до вечора. Там тоді прибрали класовода, але не знаю, чи є цьому документальні підтвердження. Зараз нам теж пропонують покарати медсестру і вчителів (догана та позбавлення премії). Але тут явно винні не тільки вони. Я вважаю, що негласний наказ приховувати виходить від керівництва, і якщо розгляд не торкнеться його, то історія повториться ще не раз. Що нам робити далі?", - бідкається жінка.

При цьому, Пархоменко отримала всі необхідні документи від лікаря, зберегла і закривавлений одяг сина – якщо справа дійде до суду, ці докази стануть у нагоді.

Дивіться: Штраф за приховування булінгу у школах

Нагадаємо, камери спостереження випадково зняли нелюдські знущання няні над дитиною. Як повідомляв "Знай.ua", в Україні запровадять покарання за знущання у школі. Також "Знай.ua" писав, 8-річні дівчатка виконують подружній обов'язок.