В Україні розпочалася акція #СтопБуллинг, метою якої є припинення цькування серед підлітків.

Психологічні травми, які отримують діти, над якими знущаються в школі, обов'язково відразяться на їхньому майбутньому житті.

школа
школа

"Буллінг — це агресивне ставлення одних дітей до інших. За опитуваннями 2017 року від UNISEF 67% дітей в Україні стикалися з цим явищем. З них 40% вирішили нікому про це не розповідати. А 44% спостерігачів ігнорували буллінг, тому що їм було страшно за себе", — пише на своїй сторінці в Facebook Міністр юстиції України Павло Петренко.

Заступник міністра юстиції України Іванна Смачило детально розповіла про те, що робити батькам, якщо дитина постраждала від буллінга.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

По-перше, якщо над дитиною знущаються, це не можна ігнорувати.

Необхідно звернутися до класного керівника, зауча або директора. Для цього необхідно написати і зареєструвати офіційну заяву.

Необхідно пам'ятати про те, що керівництво навчального закладу несе особисту відповідальність за вашу дитину в школі, а також зобов'язане створити безпечну і комфортну атмосферу для всіх дітей. Якщо керівництво не впоралося, потрібно звертатися в поліцію.

Школярі 1 вересня
Школярі 1 вересня

Для отримання правової допомоги опублікований контактний телефон Єдиного контакт-центру юридичної допомоги: 0800213103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).

За цим телефоном батьки зможуть отримати юридичну консультацію, скласти заяви та інші документи.

Для психологічної допомоги дитині необхідно звернутися в Національну дитячу "гарячу лінію" для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116111.

Нагадаємо, українцям нагадали, як будуть працювати групи продовженого та за що батьки можуть не платити в школі.

Як повідомляв Знай.ua, у Києві школяр завдав 8 колотих ран вчителю інформатики за те, що вона поставила йому "прочерк".

Також Знай.ua писав про 10 речей, якими ви руйнуєте долю своєї дитини.