З переходом на нові тарифи популярні в Україні мобільні оператори в Україні стали заробляти більше. Тепер суд візьметься за трійку компаній, які вигадали хитру схему, як обдерти українців, як липку.

Практично всі оператори в Україні перейшли на новий тариф - тепер українці платять не за місяць, а за 28 днів, - пише "businessua.com".

користувач

За допомогою такої тарифікації оператори мобільного зв'язку стали заробляти набагато більше. Наприклад, Київстар в липні-вересні отримав середній чек більше на 5 гривень, а в мережі Lifecell середній дохід збільшився на 4 гривні. Вони пояснюють такі суми не новим тарифом, а переходом на 3G і 4G інтернет. Як же зросли доходи після введення нового терміна дії тарифу?

Наприклад, в мережі Київстар дохід зріс на 14% в порівнянні з минулим кварталом, це до 4,9 млрд грн. Середній чек також виріс на 14,3% до 57 гривень. Відбулося таке зростання саме за липень-вересень після введення нового терміна. Якщо перерахувати доходи, то 2-3% в реальних грошах - це 92-139 млн грн.

мобільний зв'язок

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

"Не всі ж тарифи були переведені в такий режим, відповідно, максимально 2-3% це додало до доходу", - зазначає Олена Мініч, віце-прем'єр-міністра з питань цифрової економіки. Мобільний інтернет також вплинув на заробітки Київстар. Прибуток від його використання підвищилася на 82% до 2 млрд гривень. Це практично половина від квартального доходу послуг мобільних операторів.


Якщо порівнювати цифри з Lifecell, то середній чек і там підвищився на 17,7% до 59 гривень. Хоча помітних підвищень тарифів не було. На думку Олени Манич на такий дохід вплинула "чистка душ", тобто відключення тих сім-карт, які не використовуються.

Олена Манич зазначила, що інтернет значно вплинув на заробітки, хоча при такому ж мінімальному відсотку вони повинні були скласти тільки 27-41 млн грн. "Зміна підходу до тарифікації також вплинуло на середній чек, але це не було основним фактором впливу", - заявляють в компанії Lifecell. Як результат, АМКУ розпочав розслідування потреби і обгрунтованості переходу на 28- денні тарифи.

Нагадаємо, найпопулярніший мобільний оператор ввів "невидимі" тарифи та здирає з рахунків українців останнє.

Як повідомляв портал Знай.ua, клієнтам мобільного оператора

Lifecell підклали свиню. Розрекламований швидкісний інтернет просто зник.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили, як діяти, якщо шахраї оформили на вас кредит.

Дивіться: Як змінити мобільного оператора та зберегти свій старий номер