Все більше користувачів з нетерпінням чекають 2019 року – у травні нам обіцяли можливість змінити мобільного оператора без втрати номеру. Такий поспіх невипадковий – деякі компанії дозволяють собі "останній штрих" у вигляді невидимого підвищення цін. Як, наприклад, "Київстар".

Схожий випадок на сторінці у Facebook описав Юрій Романенко. Оператор не повідомивши нічого змінив старий тариф – до 155 гривень, хоч у попередньому було все. Впала швидкість інтернету, загалом якість залишає бажати кращого:

"Легким рухом "невидимої руки ринку" безлімітний інтернет перетворився на 9 гігабайт на місяць, а далі доплачуй. Але добрий Київстар підрахував мої потреби і тепер мене підштовхує до того, щоб я взяв "безліміт" за 400 гривень. Я то думаю, що у мене в кінці місяця початок накручувати божевільні гроші за інтернет. З тієї ж опери, хід по перетворенню місяць в 28 днів. Таким простим методом "Київстар" створив собі фінансовий рік на 13 місяців і додатковий місяць платежів. З урахуванням того, що абонентська база "Київстар" становить 26 млн, то компанія згенерувала додатково близько 2,6 млрд гривень при усередненому припейді 100 гривень на місяць", - порахував він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Цифра, звісно, далека від офіційної статистики, але мобільним інтернетом на даний час користуються понад 13,5 млн людей, тобто всі вони платять за вищим тарифом.

"Антимонопольний комітет мовчить і мовчатиме, благо у нас антимонополію створені для того, щоб обслуговувати інтереси монополій. Тому, очевидно, потрібно просто вважати, як мінімізувати витрати на зв'язок. Я схиляюся до того, що взяти безліміт і поставити його на роздачу інтернету через один телефон, а на всі інші телефони взяти мінімальні пакети і нехай падлюки вдавляться", - підкреслив він.

До слова, Романенка у коментарях багато хто підтримав – переважно ті, хто сам наражався на таке здирництво. Жартують навіть, що єдиний вихід для українців – чекати, поки Ілон Маск запустить супутниковий інтернет загального користування.

Дивіться: українці зможуть змінити мобільного оператора без втрати номера телефону

Нагадаємо, користувачі оператора Lifecell масово почали скаржитися на збої в роботі, зокрема, не працює мобільний інтернет. Як повідомляв "Знай.ua", "Київстар" перетворив діджингл на спосіб наживи. Також "Знай.ua" писав, стало відомо, як змінити мобільного оператора без втрати номера.