Згідно статистиці, війна на сході України (66%) та хабарництво, корупція у владі (43%) – це дві головні проблеми загальнодержавного рівня в нашій країні. Про це свідчать результати опитування КМІС, центр Разумкова та соціологічної групи Рейтинг.

При цьому третина опитаних визначили такі як актуальні проблеми: безробіття і низький рівень зарплат.

"На особистісному рівні головними проблемами респонденти вважають підвищення тарифів на комунальні послуги (59%), низький рівень зарплат і пенсій (52%) та підвищення цін на основні товари (42%)", - вказується в соцопитуванні.

Варто зазначити, що війна на Донбасі, як особиста проблема, що хвилює 28% респондентів, хабарництво і корупція у владі, відсутність роботи, неякісна медицина - на 17-19%, а недостатній рівень соцзахисту - 11%.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

У той же час дві третини опитуваних українців, як і в травні цього року, вважають, що наша країна найбільше потребує економічних реформ. 43% вважають першочерговими соціальні реформи, 37% - антикорупційні.

Ще 16% серед найбільш пріоритетних реформ бачать політичні, а кожен десятий респондент - гуманітарні та реформи у сфері безпеки.

"За останні п'ять місяців дещо зросла актуальність соціальних реформ і зменшилася – антикорупційних", - розповіли соціологи.

За словами фахівців, опитування проводилося серед 10 тисяч респондентів у всіх областях України (без урахування населення Криму і окупованих Росією територій Донецької і Луганської областей) з 19 жовтня по 2 листопада 2018 року.

Нагадаємо, що згідно зі статистикою, середньостатистичний українець за місяць з'їдає майже 9 кг хліба та 2,5 кілограма цукру.

Як повідомляв портал Знай.иа в Одесі, де останнім часом почастішали жорсткі атаки на проукраїнських активістів, активно зростають сепаратистські настрої. У місті події нагадують ситуацію з Донецьком і Луганськом.

Також портал Знай.иа писав, що Украина, яка по праву ще з радянських часів вважалася головною "всесоюзної житниці", продовжує активно експортувати різноманітні продукти харчування за кордон.