Президентські вибори, які відбудуться в березні 2019-го українцям влетять в кругленьку копійку. Платникам податків вони обійдуться в 2,3 мільярда гривень – саме стільки на цю кампанію закладуть до державного бюджету на наступний рік.

Про це заявив на прес-конференції заступник голови Центральної виборчої комісії Олег Конопольський, передає Еспресо.TV.

"Загальна кількість коштів, передбачених на президентські вибори – 2 млрд 354 млн 880 тис. гривень", – сказав він і підкреслив, що на перший тур піде 1,5 млрд грн, на другий – 848 млн грн.

голосування

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У свою чергу заступник голови ЦВК Євген Радченко також додав, що попередній досвід показав неефективність використання камер спостереження за виборами, тому наступної кампанії їх закуповувати не будуть. А на минулих виборах на них витратили понад мільярд гривень. Більше того, камерами мало користувалися і трансляція була не постійна. Цього року в бюджеті не передбачено коштів на подібні заходи.

вибори

Для порівняння, напркиклад, у минулому році на ремонт догір Тернополя витратили 1,5 мільярда гривень.

А на капітальний ремонт автодороги Н-14 Миколаїв – Олександрівка – Кропивницький у держбюджеті закладено 1 мільярд гривень.

Нагадаємо, соцопитування показали, що партію "Слуга народу" Володимира Зеленського готові підтримати понад 11% виборців. При цьому соціологи зазначають, що рейтинг "Слуги народу" за останні близько півроку зріс на 6%.

Як повідомляв портал Знай.ua, столичний міський голова став рекордсменом по набору керівних посад у політичних партіях. Експерти Громадскього руху "Рідна країна" виявили цікавий факт: офіційні дані про партійність Кличка губляться у здогадках якою політичною силою сьогодні він керує.

Також Знай.ua писав про те, що реальну владу над окупованою частиною Донбасу після псевдовиборів отримав помічник президента Росії Владислав Сурков і віце-прем'єр РФ Дмитро Козак.

Дивіться: Вибори в Україні. Чого чекати українцям та що обіцяють кандидати