Столичний міський голова став рекордсменом по набору керівних посад у політичних партіях. Експерти Громадскього руху "Рідна країна" виявили цікавий факт: офіційні дані про партійність Кличка губляться у здогадках якою політичною силою сьогодні він керує.

Нагадаємо, що 28 серпня 2015 року політичні партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка" об’єдналися в єдину партію для участі у місцевих виборах 2015 року.

Експерти в першу чергу звернули увагу на те, що на офіційній сторінці партії "Удар" досі лідером є Віталій Кличко, а от вже на сайті Мінюсту керівниками з 23.09.2015 зазначені Тупальський Павло Володимирович та Гатаулліна Олена Аухатівна.

В свою чергу, на офіційному сайті партії Блок Петра Порошенка "Солідарність" головою центральної ради теж значиться Віталій Кличко, а на сайті Мінюсту ми можемо спостерігати того ж Кличка з 2015 року і Максима Саврасова з 2014 року.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Політолог Валентина Різник пояснила таку ситуацію бажанням уникнути політичної відповідальності з боку справжніх керівників партій:

"У мене є дуже великі сумніви, що ті, хто займаються сайтами партії "Удар" та "Солідарність" є настільки некомпетентними, що просто забули змінити прізвища. Таким чином дуже легко маніпулювати політичною відповідальністю, адже партія Порошенка "Солідарність" сьогодні представлена не лише у Верховній Раді, а й у місцевих виборних органах. Де-факто, керівниками фракції, а значить і партії, є Кононенко з Березенком, але щоб не привертати зайвої уваги до цих осіб, вирішили нічого офіційно не змінювати. Адже всі чудово розуміють – Кличко, який значиться в офіційних джерелах головою центральної ради партії, не приймає ключових рішень, оскільки і так "дуже зайнятий" Києвом, умовно кажучи, відношення до розкрадання землі депутатами від "Солідарності" в якійсь області він не матиме. А от вже конкретні діючі депутати чи радники Порошенка в такому випадку не уникнуть репутаційних ризиків. Тому маємо не відповідальних за загальну лінію партії, а колективну безвідповідальність".

Нагадаємо, журналіст розповів про втечу Продана напередодні допиту.Як повідомляв "Знай.ua", депутат прикинувся безхатьком, аби отримати компенсацію з бюджету. Також "Знай.ua" писав, НАБУ притягнуть до кримінальної відповідальності за підробку документів.