З 1 січня 2019 року українці, які сплачували за навчання, матимуть право отримати податкову знижку.

Так, Податковим кодексом України включено до податкової знижки суму коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

освіта

Раніше ПДУ враховував лише суму коштів, сплачених за здобуття середньої професійної або вищої освіти. Тепер враховуються всі навчальні заклади в Україні, у тому числы дошкільні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Для отримання знижки, платники податку повинні подати річну податкову декларацію. Декларація подається до 31 грудня наступного за звітним податкового року. Наприклад, за 2017 рік декларація подається до 31 грудня 2018 року.

Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки до кінця наступного за звітним податкового року, таке право на наступні роки не переноситься.

школа

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Варто пам'ятати, що всі чеки, квитанції та договори потрібно зберігати протягом трьох років.

Додатково подаються копії паспорта, ідентифікаційного коду, а також довідка з місця роботи про отримані доходи за рік та сплачені податки (довідка про доходи подається в оригіналі, платнику податку бажано для себе залишити копію).

Нагадаємо, українцям показали переваги та недоліки освітньої реформи, та які результати показала нова українська школа за перші два місяці роботи.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям збільшили розмір мінімальної допомоги по безробіттю.

Також Знай.ua писав, що українцям розповіли, на чому в Україні можна додатково заробити.

Дивіться: Все про податкову знижку за навчання