Уряд готує зміни до законодавства, які дозволять збирати більше податків з українців.

В уряді пропонують розширити базу єдиного соціального внеску (ЄСВ), щоб стимулювати легалізацію доходів. Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді розширити базу оподаткування ЄСВ в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень).
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на засіданні Кабміну пише "Хвиля".

"Ставка ЄСВ для заробітних плат, які перевищують межу в 104 тис грн буде зменшуватися аж до 5% для суми, яка перевищує 270 розмірів мінімальних зарплат. Також пропонується встановити в законодавстві про працю принцип диференціації заробітних плат на підприємствах", - сказав Рева.

Крім того, в уряді пропонують ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ.

Як заявив глава відомства Андрій Рева, ставка ЄСВ для зарплат, які перевищують 104 тисячі гривень, буде зменшуватися аж до 5% для суми, яка, в свою чергу, перевищує 270 розмірів мінімальних зарплат.
"Ми також пропонуємо встановити в законодавстві про працю принцип диференціації заробітних плат на українських підприємствах", - зазначив Рева.

Міністр також зазначив, що разом з цим пропонується посилити відповідальність за несплату ЄСВ до рівня, аналогічного боржникам по аліментах, зокрема обмежити виїзд за кордон, управління транспортними засобами (сьогодні борг по сплаті ЄСВ становить 12 млрд. Грн., З яких 3 млрд - борг фізичних осіб-підприємців, які сплачують внесок на мінімальному рівні).


Рева також відзначив, що 84 тисяч керівників підприємств отримують мінімальну зарплату в Україні, 20 тис з них - в Києві. Тоді як до зниження ставок ЄСВ в 2016 році з 38% до 22% цей показник був 28 тисяч

"Також 75% підприємств демонструють середню зарплату - до 4 тис грн, і це приватний сектор ... Кваліфікований і некваліфіковану працю оплачується за документами однаково", - зазначив міністр.

За оцінками Мінсоцполітики, додаткові надходження до бюджету від запропонованих заходів можуть скласти до 10 млрд грн.

Нагадаємо, новий закон про кредитування набув чинності. Тепер в Україні боржникам доведеться несолодко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, які податки здеруть з українців за авто

Також "Знай.ua" писав, з 1 січня 2019 року українцям за посилки з-за кордону вартістю від 150 євро доведеться платити ПДВ.