У Кабміні передумали запроваджувати накопичувальну пенсію з наступного року.

Міністерство соціальної політики запропонувало відстрочити запровадження другого накопичувального рівня пенсійної системи на 1 рік - до 1 січня 2020 року.

Про це йдеться в проекті закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо справедливого механізму нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", пише "Хвиля"

На засіданні уряду 14 листопада міністр соціальної політики Андрій Рева запропонував внести відповідні зміни.

Уряд остаточне рішення не прийняв, прем'єр Володимир Гройсман доручив його доопрацювати протягом трьох днів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Нагадаємо, у січні 2019 року в Україні мали запустити накопичувальні пенсії. Це означає, що українці віком до 35 років повинні були сплачувати додатковий внесок.

По законопроекту, українці будуть віддавати 2% зі своєї зарплати на накопичувальний рівень. Щорічно ставку будуть збільшувати, поки вона не досягне 7% зарплати. Додатковий внесок: 2-7% зарплати (мінімальний внесок в 2019-му мав бути 83,4 грн).

Якщо б ці правила вже працювали, то українець із зарплатою в 10 тис. грн щомісяця віддавав би на "другий рівень" 700 грн, а розмір "другий пенсії" склав би 1020 грн для чоловіка і 7300 грн для жінки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", знедолена бабуся показала, що чекає на українців у старості.

Також "Знай.ua" писав, Українці масово "тікають" з вітчизняних банків