Українці переводять свої вклади в іноземні банки. Куди і для чого переказують кошти співвітчизники?

Українці взяли приклад з керівників "Нафтогазу" Андрія Коболєва і Юрія Вітренка, які переказали мільйонні премії в банки США та Ліхтенштейну. Як свідчить статистика НБУ, громадяни почали масово "втікати" з вітчизняних банків. Про це пише видання "Хвиля".

Для переказу своїх коштів на рахунки зарубіжних банків українці повинні оформити електронну ліцензію від НБУ. За даними Нацбанку, з початку року відомство видало 1800 таких дозволів.

Цікаво, що майже половина всіх дозволів - 874 - була отримана клієнтами ПриватБанку. Згідно інформації НБУ, 48% таких дозволів було отримано з метою переказу грошових коштів на рахунки іноземних банків в Іспанії, Німеччині, США, Литві, на Кіпрі і в Швейцарії.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Ще 41% клієнтів виводили гроші для вкладення коштів в цінні папери зарубіжних компаній. І лише 5% вирішили переказати кошти, бажаючи придбати нерухомість за кордоном.

Нагадаємо, у грудні 2016 року "Приватбанк", що належав Ігорю Коломойському, офіційно перейшов в стовідсоткову власність держави. Один з перших комерційних банків України був заснований в 1992 році і обслуговував майже 25 мільйонів українців.

Нанадаємо, у Фонді гарантування вкладів та в стратегії розвитку державних банків оприлюднили плани на найближчий час, які вплинуть на бажання українців зберігати гроші у фінустановах.

Так, згідно з задумами, уже в наступному році жоден український банк не гарантуватиме повернення 100% вкладу. "Ощадбанк" продадуть в приватні руки, а загальна частка держави в банківському секторі скоротиться практично в два рази.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у січні 2019 року в Україні запустять накопичувальні пенсії. Це означає, що скоро українці віком до 35 років повинні будуть сплачувати додатковий внесок.

Також "Знай.ua" писав, в Україні може з'явитися національна електронна валюта, створена за технологією Blockchain