Київська Міська Держадміністрація прийняла рішення присвоїти скверу біля російського посольства в Україні ім'я російського політика Бориса Нємцова. Таке рішення продиктоване тим, що Нємцов до останнього залишався в опозиції президента РФ Володимира Путіна, підтримував Помаранчеву революцію у 2004 році та різко засудив анексію півострова Крим. Хоча Борис Нємцов був росіянином, він відрізнявся проукраїнськими позиціями, ймовірно за що і поплатився життям. Сквер, названий на честь Нємцова, знаходиться на розі вулиць Сурікова і Повітрофлотського проспекту, це Солом'янський район.

"Сквер на розі вулиць Сурікова і Повітрофлотського проспекту в Солом'янському районі отримав ім'я Бориса Нємцова - російського політика і державного діяча, який знаходився в опозиції до політики уряду Володимира Путіна", - сказано в повідомленні прес-служби КМДА.

Борис Нємцов став на бік України під час подій Евромайдана, підписав заяву з вимогою вивести з території України російські війська і припинити антиуркинскую пропаганду і підтримку терористичних організацій ЛДНР.

В 2015 році, 27 лютого, Нємцову випустили чотири кулі в спину в самому центрі Москви.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Знай.uа" писав про важливі факти з биоргафии і про смерть Нємцова – адже його вбивці досі не знайдені.

Так, вже на початку 90-х років Нємцов активно брав участь у російській політиці. Від губернатора Нижегородської області швидко доріс до віце-прем'єра Росії, один час розглядався як наступника Бориса Єльцина.

При Путіні Борис Нємцов чотири роки працював в російському парламенті, створював опозиційні партії. Він став одним з найяскравіших критиків чинної влади.

Офіційним місцем роботи Нємцова з вересня 2013 року була Ярославська обласна Дума. Він пройшов у депутати на виборах до регіонального парламенту від партії "РПР-Парнас".

Напомним раніше повідомлялося, що стала відома доля коханки Бориса Нємцова. Нині Ганна Дурицька працює ріелтором і вже прикупила кілька квартир у Києві, які здає в оренду.

Дівчина, якій приписують зв'язок з Борисом Нємцовим, 26-річна модель Анна Дурицька після його вбивства довго не виходила в світ, про неї не було ніякої інформації.

Нещодавно стало відомо, що Ганна стала бронзовою призеркою конкурсу "Міс Україна Всесвіт", після якого вона поспілкувалася з кореспондентами і дала інтерв'ю про своє теперішнє життя. Ганна планує не згадувати про минуле, тому стала ріелтором, що дало їй можливість купити відразу чотири квартири в столиці України.