Митрополит Галльський Еммануїл прибув у Київ, щоб взяти участь у проведенні Об'єднавчого собору з приводу створення єдиної помісної церкви в Україні. Є велика ймовірність, що саме він очолить захід, пише УНН з посиланням на власні джерела.

"Митрополит Галльський Еммануїл прибув у Київ. Зараз обговорюються тонкощі проведення Собору, який, очікується, що він очолить", — відзначає видання.

Попередньо відомо, що Собор проведуть 22 листопада, однак поки немає офіційних заяв з цього приводу.

"Знай.uа" писав, що патріарх Варфоломій терміново звернувся до українців з приводу Томосу. В річницю Голодомору, Вселенський патріарх виступив із зверненням, в якому заявив, що вирішив надати українській церкві автокефалію. Цей виступ став історичним для українського народу, адже по суті, тоді і почався відлік днів до Томосу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Константинопольська Церква-Мати спілкується з усіма Вами з важкістю на серці, в молитві згадуючи Голодомор Українського Народу, трагічну і нелюдське подія 1932-1933 років, коли безліч людей загинули від навмисного і жорстокого голоду", - наголосив Варфоломій.

Крім того Вселенський патріарх додав, що неприпустимою є ситуація, коли український народ страждає і шукає вирішення церковних проблем, які мучать його протягом століть".

Нагадаємо, УПЦ МП офіційно відхрестилася від Вселенського патріархату.

Зараз вже відомо, що собор відбувся 13 листопада на якому було прийнято рішення про те, що процес надання Томосу є "штучним, нав'язаним ззовні, не відображає внутрішньої церковної необхідності, не принесе реальної церковної єдності і поглибить поділ і посилить конфлікти серед народу України".

Також ми писали, що священик пояснив, чому Московський патріархат вже можна відспівувати.

Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) самоізолюється. Таку думку висловив український священик Георгій Коваленко, відповідаючи на питання про можливе майбутнє УПЦ МП після отримання Україною автокефалії, передає "Главком".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", після створення Помісної церкви Української православної церкви Московського патріархату доведеться змінити назву.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що народний депутат Верховної Ради України Олексій Кучеренко прокоментував вручення нагород скандальному правління "Нафтогазу" від Філарета.