Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс американської валюти на суботу, 17 листопада. Відомо, що гривня трохи зміцнила свої позиції - 27,75 грн/долар, що на 2 копійки нижче в порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Курс валют Нацбанку на 17 листопада

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2775.4970 гривень;
- 100 євро – 3149.0789 гривень;

Таким чином, долар подешевшав на 2 копійки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, майже 2 грн втратила євро в ціні вже з кінця вересня. Осінній максимум, за курсом НБУ, був зафіксований 28 вересня і становив 33 грн та майже 13 коп. До 13 листопада євро коштував вже 31,43 грн. Тобто виходить, що кожен день євро дешевшає не менш ніж на 1 копійку. Пише "Сьогодні".

Як стверджують експерти, причини такого падіння курсу слід шукати не в українській економіці. У нас в країні, як і в багатьох інших, курс євро встановлюється через курс долара. І, якщо причини зміни курсу пов'язані з ситуацією всередині нашої країни, курси долара і євро змінюються синхронно. Якщо ж вони рухаються в різних напрямках, як в даному випадку, найімовірніше, причина криється в зміні курсу долара до євро, або ж навпаки.

Падіння курсу євро і зміцнення місцевої валюти зараз відбувається в багатьох країнах. Так приміром, у Великобританії ЗМІ пишуть, що фунт стерлінгів сьогодні найміцніший за останні 3 місяці. У Білорусі пишуть, що курс євро майже зрівнявся з курсом долара. А в Молдові переважають новини про те, що "Євро впав".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Bitcoin тільки що зробив to the moon, лише у зворотний бік - на 500 доларів вниз. А слідом за ним посипалась і інша криптовалюта.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що після відставки міністра з питань Brexit Домініка Раабе обвалився курс фунта по відношенню до більшості основних валют.