МЗС Фінляндії викликав посла Росії Павла Кузнецова для обговорення інциденту з глушенням сигналу GPS під час навчань НАТО.

Про це повідомив глава МЗС Фінляндії Тімо Сойні, передає видання Ilkka.

Глава МЗС Фінляндії не пояснив, як саме вирахували причетність Росії, однак сказав, що для його країни та Норвегії це очевидно.

Як повідомляє Yle з посиланням на слова Міністра закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, зустріч, яку проведе статс-секретар Анттонен, відбудеться у понеділок вранці, 19 листопада.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Раніше у Фінляндії та Норвегії зафіксували втручання в роботу систем GPS під час навчань НАТО. Президент Фінляндії Саулі Нііністьо зажадав розслідувати втручання в роботу супутникових навігаційних систем.

Військові навчання НАТО
Військові навчання НАТО

Як повідомлялося, в Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада пройшли найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТОTrident Juncture-2018.

Раніше ми писали, що угорського посла в Україні Іштвана Ійдярто викликали в МЗС через висловлювання угорських чиновників про Україну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"16 листопада 2018 року в МЗС України був запрошений новопризначений посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, якому було висловлено рішучий протест у зв'язку з останніми заявами прем'єр-міністра Угорщини Орбана і віце-прем'єр-міністра з питань національної політики Ж. Шемьена про Україну", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що угорському дипломату була підкреслена необхідність припинення дій, які негативно впливають на розвиток двосторонніх відносин, особливо у контексті реалізації домовленостей, досягнутих главами двох зовнішньополітичних відомств у жовтні 2018 року щодо розв'язання проблемних питань між Україною та Угорщиною.

Раніше ми писали, що новий посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто прибув у Київ для передачі вірчих грамот в МЗС.

Нагадаємо, Угорщина раптово пішла на поступки Україні.

Як повідомляв Знай. ua, Росія офіційно атакувала НАТО. Кремль переходить межу дозволеного.

Знай. ua писав, що у НАТО виступили з потужною заявою.