Відсутність зайвих сантиметрів на талії, без сумніву, одна з ознак здоров'я людини будь-якої національності. Фахівці ВООЗ склали рейтинг країн, де живуть найстрункіші люди. Повідомляє Clutch.

Відомо, що зайва вага і ожиріння — дуже серйозна проблема сучасного суспільства, яку намагаються вирішити медики, експерти в області харчування і Всесвітня організація здоров'я. Прищепити нації здоровий спосіб життя і правильне харчування намагається кожна країна, яка дбає про свій народ.

Всесвітня організація охорони здоров'я провела дослідження, за результатами якого склали рейтинг європейських країн, взявши за основу число страждаючих від ожиріння людей, які в них проживають.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Як виявилося, найтовщими в Європі є жителі Туреччини 32,1%.

Від них не відстає населення Мальти і Великобританії - з показниками 28,9% і 27,8% населення відповідно. Недалеко від них пішли угорці (26,4%) і литовці (26,3).

Україна посіла в рейтингу стрункості 38-е місце з початку списку, 14-е місце з кінця - показником 24,1%. Білорусь злегка "товщі" — 40-е місце з 24,5%, а Росія — "стрункіша" (23,1%, 32-е місце), а порівняно з молдаванами українці справжні пампушки.

Найстрункішими виявилися жителі Таджикистану (14,2%), Узбекистану і Киргизстану (за 16,6%), а також Боснія (17,9), Туркменістан (16,6%) і Молдова (18,9%).

Середній показник по Європі склав 23,33%.

У загальній складності в списку фігурують 53 країни, які розглядалися як безпосередньо європейські країни, так і колишні республіки Радянського Союзу, тому в числі розташовані на території Азії. При цьому дані по Монако і Сан-Марино у дослідників відсутні.

Нагадаємо, ранковий ефір популярного у Великобританії шоу This Morning відвідала дивна парочка коханих – Рози і Джеффа з Австралії. Дівчина поділилася історією про те, як набрала десятки кілограмів зайвої ваги заради нареченого.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дівчина в гонитві за красою скинула 140 кілограм зайвої ваги. Але попереду її чекала набагато більш страшне випробування.

Також "Знай.uа" писав, як за допомогою правильного харчування, спорту і масажу можна схуднути на кілька кілограмів за короткий час.