Середні прибутки українців останнім часом впали настільки, що мільйони людей просто змушені купувати найдешевшу і не зовсім корисну їжу: переходять на звичайні сухарі, бублики, загалом – копійчану продукцію із борошна.

Кондитерських виборів практично не беруть з полиць, вони стали недоступними. Приміром, за перше півріччя поточного року, ринок сухарів в Україні збільшився на 10,3%, продовживши зростання попередніх років - в 2016-м обсяги виробництва продукту зросли на 8,7%, в 2017-м - на 14%.

Хоча бублики і сухарі з часом дорожчають, але в загальному ціновому діапазоні вони поки що не так вдаряють по кишені. Компанії-виробники бубликів конкурують між собою за допомогою асортименту і якості продукції, повідомляє Politeka.

Учасники ринку сухарів діляться на два сегменти, відповідно до виду продукції - виробники здобних і снекових їх варіацій. Творці перших - традиційного десерту до чаю - також роблять ставку на якість продукції інгредієнтів. Снекові сухарі, орієнтовані на молодіжну аудиторію, пропонуються як закуски до слабоалкогольних напоїв.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Тут на перший план в боротьбі за споживача виходять потужні рекламні кампанії і дизайн упаковки.

Відомо, що у 2018 році в Україні збільшилася кількість громадян, зарплата яких дорівнює мінімально встановленої законом нормі.

Частка працівників із заробітною платою від 3723 грн до 6000 грн становила 39,5%, більше 6000 грн - 53,1%, у 26,8% штатних працівників нарахована зарплата перевищувала 10000 грн. Рік тому зарплати вище 10 тисяч отримували 17,1% українців.

Середня номінальна зарплата в Україні у вересні склала 9042 грн. За прогнозами Кабінету міністрів, показник середньої зарплати до кінця року повинен досягти 10 тисяч гривень.

НБУ ж спрогнозував зростання зарплат в 2019 році. Так, якщо в 2018 році середня оплата праці українців становила 10 тисяч гривень, то в наступному році прогнозується її зростання на 1,6 тис.

Дивіться: Споживчі кошики британця та українця

Нагадаємо, житомирянам почали роздавати "політичні пайки" задовго до виборів. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, скільки коштуватиме бензин до кінця місяця. Також "Знай.ua" писав, в Україні з 2019 році перерахують зарплати.