До кінця місяця ціни на бензин на українських заправках можуть опуститися нижче 30 гривень за літр. В середньому вартість знизиться на 1,3-1,6 грн/л.

Цю інформацію повідомив експерт ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук в ефірі ObozTV.

Він розповів, що ціни на бензин безпосередньо залежать від цін на зовнішніх ринках і курсу гривні – як до долара, так і до євро.

"І якщо ми сьогодні подивимося на тенденції на зовнішніх ринках, то там бензин подешевшав на 116 доларів за тонну, а дизельне паливо на 64 долара за тонну. Відповідно і нафта впала з 80 до 65 доларів за барель" Леонід Косянчук

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Косянчука, останнім часом спостерігається тенденція зниження цін на бензин як великих міжнародних мереж, таких як WOG і ОККО, так і українських виробників, зокрема АЗС групи "Приват".

"І сьогодні, коли ми подивимося на стели, то ми бачимо, що у нас створені передумови для здешевлення десь на 1,3-1,6 грн. Цей психологічний бар'єр в 30 гривень буде подолано. Але це все можливо тільки при збереженні тенденцій НБУ і зовнішнього ринку – якщо там не буде ніяких стрибків" Леонід Косянчук

Нагадаємо, за один день у Франції число потерпілих серед демонстрантів, які протестують проти підняття цін на бензин, зросла до 227. Цю інформацію повідомляє РБК-Україна, посилаючись на BFM.

Відомо, що серед постраждалих в результаті протестів є поліцейські - один з них отримав серйозні травми. У МВС уточнили, що протягом дня правоохоронці затримали 117 осіб, 73 з них згодом були поміщені під варту.

Також у повідомленні уточнили, що максимальна кількість протестувальників, які одночасно перебували на акції протесту, за оцінками поліцейських, досягло 282,71 тис. Таке число протестуючих було зафіксовано близько 17:00 за місцевим часом.

Як повідомляв Знай.uа, ціни на бензин залишать українських водіїв за кермом.

Також Знай.uа писав, що у Кабміні залишили колишню ціну на газ, але є один нюанс.