Депутати розглядають черговий закон про відповідальність водіїв за порушення правил безпеки. Цього разу парламентарі хочуть в рази збільшити штраф за водіння без ременів безпеки. Крім того нові правила стосуватимуться і пасажирів, за порушення правил яких водії також платитимуть з валсної кишені.

Про нову ініціативу розповіла народний депутат від БПП Ірина Суслова, передає "Обозреватель".

"Законопроект дуже важливий. Ми сподіваємося, що він буде проголосований на наступному пленарному тижні. Дослідження в країнах Євросоюзу доводять, що якщо пасажир або водій їде з пристебнутим ременем безпеки, то він отримує на 70% менше травм, ніж непристебнутий", - говорить депутатка.

ремінь безпеки

Дані нововведення передбачають чималі штрафи. Однак є виняток для старих авто, де на задньому сидінні не передбачені ремені безпеки. Таким чином, усі пасажири, як на передньому так і на задньому сидінні повинні бути пристебнутими.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

поліція та водії

"Умовно кажучи, у старих автомобілях, в яких ззаду немає ременів безпеки, ми не можемо зобов'язати людей пристібатися. Якщо машина оснащена, повинні бути пристебнуті не тільки водій, але і всі пасажири, незалежно від того, де вони сидять, як це відбувається в Євросоюзі", - додала Суслова.

безпека

Якщо виявили порушення, штрафи виписуються на авто та врахується кількість пасажирів. Таким чином штрафи множаться на кількість непристебнутих осіб у транспортному засобі. Відповідальність за це бере на себе водій.

штрафи

Нагадаємо, українцям показали перші результати нової системи фото- та відеофіксації TruCam. Прилади, що працюють нині у тестовому режимі зафіксували понад 8 тисяч порушень.

Як повідомляв портал Знай.ua, київським водіям обмежили швидкість руху на деяких вулицях столиці.

Також Знай.ua писав про те, що МОЗ приготував водіям сюрприз: їх зобов'яжуть проходити медогляд, а декі хвороби можуть вплинути на видачу прав.

Дивіться: Нові правила на українських дорогах. Що потрібно знати кожному водію