Нещодавно на українських дорогах у тестовому режимі запрацювала система відеота фотофіксації автопорушень TruCam. Сьогодні уже оприлюднили перші результати.

Так, заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Блошицький розповів, скільки водії порушили правила дорожнього руху, - передає "Укрінформ".

Таз, за словами представника Нацполіції, близько 8 тисяч порушень вдалося зафіксувати камерам. І це лише на Київщині, де встановили систему.

Такі показники порушень швидкісного режиму за допомогою лазерних пристроїв вдался зафіксувати менш, ніж за місяць.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Ми робимо це, перш за все, з метою на пропедевтическом рівні вплинути на такі правопорушення, щоб знизити кількість випадків перевищень швидкості на українських дорогах", - зазначив Білошицький.

Додамо, на сайті Нацполіції раніше опублікували курту, на якій позначили місця втановлення TruCam на дорогах. Крім камер на тих місцях також встановили попереджувальні знаки.

Варто нагадати, що з 16 жовтня почали діяти додаткові санкції за порушення ПДР.

Так, уперший день роботи нової системи TruCam патрульні склали понад 230 адміністративних протоколів за перевищення швидкості на дорогах.

Нагадаємо, власники євроблях влаштували дикий бунт на митниці.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві викрили та затримали злочинну групу, в яку входили четверо співробітників легального підприємства "Київтранспарксервіс". Група займалася тим, що системно вимагала з підприємців гроші за розміщення парковок в Києві. За можливість облаштувати паркувальний майданчик злочинці вимагали від 500 до 700 доларів.

Також Знай.ua писав про те, що починаючи з 1 листопада в Києві скасовується дозвіл кермувати зі швидкістю 80км/год на деяких вулицях столиці. Це пов'язано із закінченням терміну дії періоду, який був прописаний у документах.

Дивіться: Фото- та відеофіксація на українських дорогах. Нюанси нововведення