У понеділок, 12 листопада, митниця в Івано-Франківську була заблокована власниками автомобілів на іноземній реєстрації.

Цю інформацію повідомили місцеві ЗМІ.

Уточняться, що люди почали протести через необґрунтоване збільшення митних платежів.

Повідомляється, що мітингувальники заблокували роботу митного поста і підпалили шини. Поліцейські намагаються забезпечувати правопорядок на місці пікету.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Власники "євроблях" вже висунули свої вимоги - вони хочуть зустрітися з начальником митниці, так як не задоволені роботою митників. За словами пікетувальників, місцева митниця самовільно встановлює тарифи при розмитненні, наприклад, не враховує, чи є пошкодження у машини чи ні.

Автомобілісти переконані, що митники отримали усну вказівку з Києва про перегляд тарифів. І поки їх розглядають, автомобілі з п'ятниці стоять на платній стоянці.

Власники машин на "євробляхах" пояснили поліцейським, що всі митні платежі оплатили, але все-одно не можуть отримати свої авто, так як митники отримали вказівку перераховувати тариф на оцінку авто на більш дорогий.

Нагадаємо, не все, виявляється, так погано з законопроектами у Верховній Раді, які стосуються ввезення та розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Є випадки, коли власники машин на єврономерах залишаються задоволені результатом таких ‘’Реформ’’. Але є одна маленька проблема. Всі ці задоволені життям євробляхери – в основному олігархи.

Український блогер Олексій Тамразов на своїй сторінці в Facebook іронічно “заступився” за законодавство, почавши з того, що законопроект враховує інтереси громадян, щоправда, як виявилося, не всіх, а тільки дуже, дуже забезпечених.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", експерт пояснив, як влада обдурила всіх євробляхерів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, які суми за розмитнення здере "закон Южаніної".