Мабуть, серед нас знайдеться дуже мало людей, які не знають, що шампанське виробляють в Шампані, коньяк – в Коньяку. Але це не стає на заваді в нашій країні називати святковий напій - "шампанським", не дивлячись, що він має мало спільного з оригінальним.

Нещодавно стало відомо, що українські виробники повинні відмовитися називати ці напої так, як іх назвали французи.

Шампанський фейк

За кілька століть, які французи виробляють шампанське, їм вдалося переконати майже весь світ, що шампанське – це ігристе вино, вироблене у французькому регіоні Шампань із цілком певних сортів винограду, та ще й з дотриманням довгого переліку особливих вимог до аспектів вирощування винограду і виробництва.

Шампанське

Втім термін "шампанське" широко використовується в інших країнах, зокрема і в нашій. Люди звикли до цієї назви в навряд чи погодяться змінити на "ігристе".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

А от для французів - це принципово. Назву захищає французьке державне відомство Межпрофессиональный комітет шампанських вин і Всесвітня організація інтелектуальної власності. Тому французи відступати не збираються.

Нещодавно Україна погодилась на умови французів і скоро вітчизняним виробникам доведеться шукати нові назви для свого "шампанського".

На сьогодні можна побачити на пляшках альтернативні назви: "Ігристе", "Артемівське", "Мускат", "Брют" і т. д.

Франція

Коньячне місто

Крім шампанського з аналогічних причин буде перейменовано і коньяк. Адже по аналогії з провінцією Шампань, Коньяк – це назва міста.

Коньяк

Технологія виробництва цього популярного алкогольного напою та сама назва "коньяк" також суворо регламентовані і закріплені численними законодавчими актами. Тому варто визнати, що коньяк- суто французький продукт.

місто Коньяк

Такі напої, які виготовлені поза межами французького регіону у світі мають називатися інакше. Альтернативна назва, яку багато вирбників використовує сьогодні - це "бренді".

Нагадаємо, до Нового року українські магазини накрутять ціни на алкоголь.

Як повідомляв портал Знай.ua, українська влада вирішила збільшити мінімально допустимий вік для купівлі алкоголю.

Також Знай.ua писав про те, що вчені назвали справжню причину алкогольної залежності.

Дивіться: Шампанське в Україні. Етапи виготовлення