У зв'язку з прийнятою в Україні вимогою про обов'язкове отримання біопаспортів нового зразка, багатьох громадян хвилює питання – а як тепер голосувати на виборах президента, які вже "на носі"? На злободенне питання відповідає Департамент надання адміністративних послуг Одеської міської ради. Знадобитися довідка про прописку, все інше залишиться незмінним.

Паспорти громадян України нового зразка (вони ж біопаспорти та ID-карти жодним чином не є перешкодою для голосування на президентських і парламентських виборах. Для цього потрібно точно так само з'явитися на виборчу дільницю і пред'явити свій паспорт – мало що зміниться з появою ID карти для виборців в Україні. Ця карта є повноцінним документом, що посвідчує особу громадянина України.

Слід звернути увагу, що до паспорта у формі ID-картки в обов'язковому порядку додається довідка про реєстрацію місця проживання, яку видає орган реєстрації місця проживання.

У разі відсутності або втрати довідки про реєстрацію місця проживання, українцю необхідно звернутися в департамент надання адміністративних послуг, попередньо записавшись на прийом.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що електронні візи для українців подорожчають з Нового року – названа вартість документа.

Вартість оформлення електронних віз в Україні збільшать з 1 січня 2019 року до 85 доларів.

Про це повідомили на офіційному сайті уряду.

Так, уряд схвалив зміни до правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзиту через територію країни, які передбачають з 1 січня наступні процедури:

- скасують оформлення для іноземців туристичних та ділових віз у пунктах пропуску у міжнародних аеропортах "Бориспіль", "Київ" (Жуляни) та "Одеса";

- збільшать розмір консульського збору за оформлення е-віз з 65 до 85 доларів;

- введуть електронні візи для поїздок в Україну з приватною метою, для лікування, діяльності у сфері культури, науки, освіти, спорту, а також представникам ЗМІ.

Українцям нагадали про необхідність замінити старі паспорти ("книжечки") на пластикові ID-карти. Це можна зробити в будь-який час, черг і ажіотажу поки немає.

Тим, хто вперше отримує паспорт громадянина України, зробити це можна безкоштовно. Тим, хто буде міняти старі на нові паспорти - потрібно заплатити від 279 гривень.