Після невдалих спроб Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розробило черговий проект постанови Кабінету Міністрів з новим графіком переходу всіх торговельних підприємств на безготівкові платежі.

Крім того, нововведення передбачає спрощення процедур і використання нових електронних сервісів оплати. Про це повідомляє «Хвиля».

Варто відзначити, що поточним графіком переведення сфери торгівлі на POS-термінали перестали користуватися ще в 2011 році. Цей графік спирався на кількість населення в місті, селі і т. п.

Тепер у міністерстві пропонують встановити обов'язковий графік, а етапи графіка прив'язати до виду діяльності підприємства сфери торгівлі товарами і послугами. Це означає, що з літа 2019 року список способів безготівкової оплати розширюється.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Уточнимо, що «електронні платіжні сервіси», за листопадовому проекту постанови, це «платіжні сервіси онлайн, мобільні додатки (у тому числі QR-код), зокрема, системи інтернет-банкінгу і переведення на розрахунковий рахунок суб'єкта господарювання, які забезпечують переказ грошей цілодобово».

Так, до 1 липня 2019 року безнал зобов'язані приймати компанії, які продають техніку, що підлягає гарантійному ремонту, підакцизні товари, ювелірні вироби, лікарські препарати, що надають житлово-комунальні послуги, медичні та стоматологічні, туристичні агентства, ресторани, готелі.

А до 1 січня 2020 року безготівкові платежі з'являться в підприємствах з продажу автомобілів, мотоциклів і запчастин до них, їх ремонту, оренди транспортних засобів, поштової та кур'єрської діяльності, на всіх видах пасажирських і вантажних перевезень, фітнес-центрах, у сфері культури, охорони здоров'я, страхування, перестрахування і приватного пенсійного забезпечення.

До 1 липня 2020 року мати POS-термінали зобов'язані всі, хто продає товари і послуги вартістю понад 50 неоподатковуваних мінімумів (850 грн).

Нагадаємо, що у наступному році українці стануть заробляти приблизно на 16% більше.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці все частіше відкривають банківські картки, а також беруть кредити на споживчі цілі.

Також портал Знай.uа писав, що у 2019 році у українців з'явиться можливість законно уникнути виплат за боргами і кредитами, пройшовши процедуру банкрутства.