Компанія "Нью Імідж Маркетинг Груп" оприлюднила повний аналітичний звіт про мешканців тимчасово окупованих територій України. Опитування проводили практично про всі аспекти: політичний, соціальний, бажання повернути все на свої місця та багато іншого.

Більшість із них зазначають: змінили свою думку, адже за кілька років конфлікту не вірять у звільнення регіону, повідомляє "Хвиля":

"Зараз важко сказати. Ще раніше – рік, два, три тому, була одна думка, хто винен, зараз – інша", (Луганськ, вік: 40-70)

Крім того, у процесі обговорення було зафіксовано наступні відповіді респондентів, щодо того, хто винен у розв’язанні конфлікту та існуючої конфронтації. Звинувачують у зраді та боягузтві переважно Януковича:

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

" Коли йому було запропоновано підписати або Євросоюз, або Митний союз, він хотів всидіти на двох кріслах, ні туди, ні сюди. Будь-яку б він підписав якусь одну угоду, і цього б не сталося", (Донецьк, 40-70).

"Жорсткіше треба було вести, і конфлікт б зупинився" (Донецьк, 18-39) "Як в Білорусі Лукашенко. Розігнав за один день це все, і все закінчилося" (Донецьк, 18-39)

Геополітичні процеси, які також були причинами революцій та конфліктів у інших країнах та географічне розташування України:

"конфлікт на кордоні з Росією дуже потрібен був Америці, так само, як і війна за мегаресурси в Азії, де вони розв'язали Ірак, потім розв'язали в інших країнах, Сирію почали бомбити" (Луганськ, 40-70)

"Це було задумано, вже було задумано і так воно повинно було йти, Америкою задумано. Україна просто як буфер між Росією і рештою світу, тобто нічого іншого не могло просто бути" (Донецьк, 40-70)

"А я вважаю, що це плани американців і не вчорашні, і не позавчорашні, а давні. Тому що Радянський Союз був для них давно ворогом номер один. Вони боялися і дробили, і дробили його. І завжди дробили його. Так що все до цього і йшло. А Порошенко підтримав" (село "ДНР", 18-39)

"Євросоюз ніяк не реагує, хоча вони були підписантами з Януковичем тоді. Ніяких заходів вони не прийняли, порушили і зараз вони теж порушили" (Луганськ, 40-70)

Цікаво, що опитувані більш молодого віку частіше зазначали, що провина лежить на обох сторонах конфлікту (РФ та США), який готувався та ретельно планувався, наразі йде відмивання грошей також обома сторонами. Більшість відзначали, що скоріше за все уникнути конфлікту було неможливо, його можна було лише відстрочити.

"Я вважаю, що навряд чи Україна могла б цього уникнути. Це все було настільки сплановано, мені здається, проплачено, продумано, спускові механізми були активовані" (село "ДНР," 18-39)

"Це було неминуче. Це було все заплановано. Янукович вів переговори з опозицією, і домовлялися, і підписували, все одно зробили, як треба було. Це, може, сталося б через рік, через півроку, через три роки, але коли щось сталося б " (Луганськ, 18-39)

Серед цілей, які переслідує Україна (національна влада) у конфлікті зафіксовано наступні: повернення територій — головна ціль України: повернути території, при цьому мети повернути людей, принести їм мирне життя та покращити умови проживання – немає, відмічає частина респондентів, нібито Україна не докладає жодних зусиль для виконання "Мінських домовленостей" та навіть не намагається сприяти вирішенню конфлікту.

Дивіться: Фільм "Донбас". "Те, що відбувається в окупації, це ритуал без віри", – Лозниця

Нагадаємо, під Донецьком підбили авто ЗСУ. Як повідомляв "Знай.ua", Пушиліна "інавгурували" на "главу "ДНР". Також "Знай.ua" писав, Пєсков заявив про "втручання у вибори" директора Інтреполу.