На території тимчасово окупованого Донбасу відбулася так звана "інавгурація глави" "ДНР". У приміщенні місцевої опери Дениса Пушиліна офіційно "коронували" на фейкового керівника неіснуючої республіки.

"Офіційна" частина почалася близько полудня за місцевим часом. "Присягу" на вірність народу новий лідер приніс в присутності майже тисячі чоловік. Це, зокрема, делегати з ЄС, РФ, "ЛНР", члени "уряду" ДНР, "депутати народної ради":

Денис Пушилін
Денис Пушилін

"Присягаюся при здійсненні повноважень Голови Донецької Народної Республіки дотримуватися Конституції Донецької Народної Республіки і закони, поважати і забезпечувати права і свободи людини і громадянина, з честю виконувати високі обов'язки Голови Донецької Народної Республіки, вірно служити народу", - заявив Пушилін.

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

Популярні новини зараз
"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

Згідно "конституції" "ДНР", з моменту проголошення "присяги" "глава республіки" вважається "офіційно" набрав "посаду". Керувати "республікою" Пушилін буде наступні п'ять років.

Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"
Фейкові "вибори" у "Л/ДНР"

Дивіться: "Лідирують картопля та капуста": фейкові вибори в "ДНР" та "ЛНР"

Нагадаємо, напередодні так званої "інавгурації" нового ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна в окупованому Донецьку раптово зник сигнал українського оператора мобільного зв'язку Vodafone. Як повідомляв "Знай.ua", бойовики обстріляли українських героїв із забороненого вогню. Також "Знай.ua" писав, стало відомо, як "віддячили" мешканцям ОРДЛО за участь у "виборах".