У вівторок, 20 листопада, вартість нафти еталонних марок на світових ринках помірно, але впевнено знижується на тлі підготовки зустрічі країн ОПЕК+ у Відні, яка повинна відбутися вже на початку наступного місяця.

За результатами ранкових торгів вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:50 за Києвом опустися на 0,46 долара (0,69%) – до 66,33 долара за барель, передає replyua.net.

нафта

При цьому ціна нафти WTI з постачанням в січні на інтернет-торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на 0,29 долара (0,51%) – до 56,91 долара за барель. Згідно з інформацією, існує ймовірність, що країни ОПЕК+ приймуть рішення про скорочення видобутку нафти на грудневому засіданні у Відні.

«ОПЕК, як і раніше, очікує скорочення видобутку нафти, щоб зупинити падіння цін, однак Росія, здається, не надто підтримує таку ідею, що збільшує відповідальність Саудівської Аравії за які-небудь координовані дії», – до такого висновку прийшов відомий по сировинному сектору Schneider Electric аналітик Роббі Фрейзер.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, що після зростання ціни на нафту, що постерігалося нещодавно, 13 листопада почали повільно повертатися до своєї початкової позначки. Так, тоді січневі ф'ючерси на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на 0,70 долара (1,00%) і становили 69,42 за барель.

Як повідомляв портал Знай.иа, останнім часом спостерігається тенденція зниження цін на бензин як великих міжнародних мереж, таких як WOG і ОККО, так і українських виробників, зокрема АЗС групи "Приват".

Також портал Знай.иа писав, що українські АЗС трохи змилувалися над українцями і скинули ціни на пальне. У середньому цінники показують на 50 копійок/літр менше. Наприклад, в мережі WOG і OKKO А-92 бензин продають за 33,49 гривень/літр, А-95 - 34,49 гривень/літр. Літр А-95+ коштує зараз 35,59 гривень.