Українці у містах скоро можуть залишитися без води, оскільки Кабмін "забув" закласти в дербюджет кошти на ремонт та відновлення системи водопостачання.

Про це повідомляє "businessua.com".

Експерти асоціації "Укрводоканалекологія" в соцмережах повідомили про те, що за станом на сьогоднішній день знос обладнання, мереж і споруд систем водопостачання і водовідведення в країні досяг 50%.

вода

Усі ми щодня спостерігаємо, як вулиці міст перетворюються на затоплені канали через неймовірну кількість аварій. А водоканали втрачають гігантські обєми води, за яку ніхто не вилдіить компенсацію.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

На своїй сторінці в Facebook експерти відзначили, що Кабмін України виключив з проекту закону про Державний бюджет на 2019 рік кошти, які були передбачені на фінансування програми "Питна вода України".

тарифи

Працівники також додали, що з обіцяних трьох мільярдів держава виділила лише 15 частину.

"Законом було передбачено фінансування цієї програми на суму близько 3 млрд гривень за рахунок держбюджету. На жаль, за всі попередні роки було виділено лише 208 млн грн", - відзначили в асоціації.

вода

А 2,5 млн гривень - це різниця в тарифах, яку влада не компенсувала. Більш того, в Україні продовжують зростати ціни на паливо, реагенти і електроенергію, також майже в два рази були підвищені податки. Щоб повністю реконструювати підприємства водовідведення та водопостачання потрібно буде набагато більше. За попередніми підрахунками це потягне на 40 мільярдів.

ремонт комункацій

Дивіться: Прорив теплотраси у Києві

Нагадаємо, киянам повідомили нові тарифи на опалення та гарячу воду, і ец не на 17% більше, як заявляли чиновники.

Як повідомляв портал Знай.ua, влада не дасть українцям сісти на два стільці.

Також Знай.ua писав про те, що громадянам пояснили, як отримати готівку після монетизації субсидій.

Дивіться: Прорив труби у центрі столиці. Втопився автомобіль