Міністерство соціальної політики финализировали проект постанови щодо надання пільг і субсидій в грошовій формі і найближчим часом має намір винести його на розгляд засідання Кабінету міністрів.

Про це повідомили на сайті teplo.gov.ua.

"Вже з січня 2019 року вся сума допомоги від уряду для нових одержувачів субсидії буде приходити безпосередньо на банківський рахунок субсиданта у державному банку. Рахунок буде мати спеціальний режим використання. Тобто кошти в першу чергу будуть спрямовані на оплату послуг за використаний газ, тепло, електроенергію і воду", - сказано в повідомленні.

В уряді зазначають, що якщо сім'я економила, то за результатами опалювального сезону залишок коштів на рахунку вона може використовувати на свій розсуд. Сума зекономлених грошей залежить виключно від сім'ї.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Найбільше коштів зможуть заощадити сім'ї з утепленими будинками, лічильниками та енергозберігаючими котлами.

З 1 січня 2019 року "живі гроші" на банківський рахунок будуть надходити тим, хто вперше звертається за допомогою. Тобто всі ті, хто буде подавати документи на субсидію в січні, вже будуть отримувати гроші на оплату комуналки на свій банківський рахунок.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію або пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою у літній період. Це приблизно 3 мільйони домогосподарств.

З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто отримує житлову субсидію або пільгу, буде отримувати їх готівкою.

Нагадаємо, знижка 80% на комуналку: може отримати пільги. Депутати пропонують переглянути чинні стандарти надання пільг.

Як повідомляв Знай. ua, влада не дасть українцям сісти на два стільці. При пільгової оплати за послуги квитанції жителям надходять вже з урахуванням знижки.

Знай. ua писав, що родичів заробітчан шантажують субсидіями: що буде з перерахованими засобами? За рік заробітчани перерахували понад 6,5 мільярдів доларів.