Як відомо, у січні 2019 року в Україні з'являться муніципальні няні, вони доглядатимуть дітей віком до трьох років. Послугою зможуть скористатися батьки, які замість декрету йдуть на роботу. А як щодо тих мамусь (чи татусі), які перебувають у декретній відпустці?

Всі жінки або чоловіки, які користуються послугою "муніципальна няня", не будуть зобов'язані при цьому виходити на роботу. Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, передає "Хвиля".

"Ні одна з існуючих на сьогодні гарантій по догляду за дитиною не буде скасовано, зменшена або обмежена. Всі запропоновані заходи щодо соціальної підтримки сімей з дітьми тільки розширюють вже існуючу програму", зазначив він.

За словами Реви, "муніципальна няня", надання бебібокса та інші програми, які затвердив уряд у червні 2018 року, повинні розширити вже існуючі послуги.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Інше питання, що виникає, що нібито ті, хто буде користуватися послугами "муніципальна няня", повинні будуть іти на роботу. Це не так. Проекти рішень, які ми готуємо, припускають, що всі чоловіки чи жінки можуть скористатися цією опцією як при виході на роботу, так і перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною", — пояснив міністр.

Відповідно до цієї програми батьки мають самі знайти няню, укласти з нею угоду та щомісяця платити зарплату.

Нагадаємо, Держава збирається надавати українським мамам часткову фінансову компенсацію для оплати послуг нянь.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям детально роз'яснили, що означає новий закон про "муніципальну няню" та іншу допомогу родинам, у яких є діти до трьох років.

Також Знай.ua писав, Конституційний Суд України поставив крапку у питанні грошової допомоги по догляду за дитиною.