Українці щодня користуються послугами таксі, однак навіть не здогадуються, чим може обернутися така поїздка. На сьогодні 95% таксистів працюють нелегально.

Такі дані оприлюднили в Укртрансбезпеки.

Так, за офіційними даними, більшість таксистів працюють без ліцензії та дозвільних документів, не платять податків, не дбають про безпеку пасажирів і залишають поза конкуренцією таксистів, які працюють офіційно, - пише "Сьогодні".

таксист

Київський автовокзал – одне з популярних місць підробітку таксистів. Варто підійти до будь-якого. І відразу – нелегал. Але навіть підходити не потрібно, водії самі біжать до приїжджих та пропонують свої послуги. А заробити таких охочих там чимало.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

На водія інспектори складають протокол. Штраф за відсутність ліцензії – від 17 до 34 тисяч гривень. Щойно таксисти помічають камери журналістів - одразу навтьоки.

Згідно із законом, штрафувати поліція може тільки порушників, яких зловили на перевезенні пасажирів.

Наявність шашки на приватному автомобілі не доводить того, що це таксі. Більше того, чіпляти їх просто заборонено.

Страхування

Як правило, сідаючи у таксі ми сильно ризикуємо і немає гарантії, що у випадку чого, нам будуть відшкодовані збитки. До того ж у нас не передбачено законом страхування пасажирів. Проте є і сумлінні водії, які самостійно це роблять.

Також останнім часом почастішали випадки нелегальних таксі на авто з єврономерами. А в разі ДТП, воді просто кидали машину на місці та тікали.

"Водій підвіз пасажирів, було видно, як з ним розраховуються, машина на польських номерах, матеріали складаються на водія. Якщо водій не надасть документи і поїде, то нічого не можна зробити", – нарікає старший державний інспектор Київського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Руслан Пчелінов.

Як стало відомо, ще з 2015 року у ВР зареєстрований законопроет, який має регламентувати роботу таксі.

Дивыться: водій таксі під "наркотою" протаранив авто з вагітною

Нагадаємо, починаючи з 1 листопада в Києві скасовується дозвіл кермувати зі швидкістю 80км/год на деяких вулицях столиці. Це пов'язано із закінченням терміну дії періоду, який був прописаний у документах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, нещодавно на українських дорогах у тестовому режимі запрацювала система відеота фотофіксації автопорушень TruCam. Сьогодні уже оприлюднили перші результати.

Також Знай.ua писав, що у неділю, 18 листопада, у Києві згоріло чотири авто. Власники переконані, що це був підпал.

Дивіться: Фото- та відеофіксація на українських дорогах. Нюанси нововведення