Красивого одягу та взуття, сумочок та прикрас – багато не буває. Однак сьогодні, коли все дорожчає зі швидкістю світла, хочеться і подарувати собі нову річ та ще й заощадити.

Експерти дали кілька порад, як не розоритися під час шопінгу.

Базовий гардероб

Базові - це ті речі, які ідеально поєднуються з усіма іншими в твоєму гардеробі. Наприклад, джинси, біла футболка або нюдовий гольф. Вкладаючи гроші в такі речі, ти можеш бути впевнена, що тобі завжди буде що одягти. З таких речей можна збирати капсули - набір з декількох елементів одягу, кожен з яких поєднується один з одним.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Коли обираєте нову річ, подумайте з чим носитиме з того, що вже маєте.

Секонди і стоки

Якщо раніше секонд-хенди відвідували переважно бабусі і дідусі, то зараз - це тренд серед молоді. Виною тому і високі ціни, і маленькі зарплати. Крім того, зараз в таких торгових точках можна натрапити і на нові брендові речі, які коштують копійки.

Є два топ-періоди, коли варто відвідувати такі магазини. Перший - період нового завозу. Ціни тримаються на рівні 200-300 грн, а асортимент - набагато ширше. Або ж можна дочекатися, поки ціни впадуть, але будьте готові, що найбільш якісні і пристойні на вигляд речі вже розберуть. Найпопулярніші секонди столиці.

Барахолки і своп-вечірки

Такий формат не дуже популярний в Україні, але він все ж існує. Найяскравіший приклад - Кураж Базар. Тут можна як самому позбутися від непотрібних речей, так і придбати щось- навіть з рук знаменитостей!

Своп-вечірка - це захід, на який кожен приносить свої речі, а потім всі гості обмінюються ними. Головне правило: скільки речей приніс, стільки ж можеш і забрати. Відстежуй подібні заходи в мережі або влаштуй домашню своп-вечірку з подругами - чим не варіант?

Онлайн-шопінг

Звертайте на розділ зі знижками. Тут можуть пропонуватися речі з невеликим браком. Проте це не критично.

Insta-шопінг

Так, це окрема категорія, так як з такими онлайн-магазинами потрібно бути гранично обережною і пам'ятати про такі речі:

  • ніхто не відповідає за якість товару;
  • ніхто не гарантує повернення;
  • річ буде продаватися з націнкою.

Якщо ж бренди самостійно пропонують речі знидками, тоді це може вигідна покупка.

Міжсезонні розпродажі

Офлайн-шопінг ніхто не відміняв! Відкладідь заздалегідь певну суму та чекайте "чорної п'ятниці". Також не завадить оформити розсилки від різних магазинів, які інормуватимуть вас про знижки.

Нагадаємо, укранцям розповіли всю правду про секонд-хенд та чи безпечні там речі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, експерти розповіли, як зекономити час вранці та нікуди не запізнитися.

Також Знай.ua писав, що українцям роповіли, як зекономити на відпочинку за кордоном під час новорічних свят.