Фахівці дали прості рекомендації, як ефективно використати час вранці та економити дорогоцінні хвилини, які ми часто витрачаємо на непотрібні речі.

Експерти рекомендують частину необхідних процедур підготувати з вечора, щоб вранці не бігати сонними по дому, не влаштовувати армагеддон та не псувати настрій ні собі, ні рідним.

1. Готувати одяг ввечері.

Мудра порада, що давали нам раніше наші мами і бабусі. У ній немає нічого нового, але насправді, звичка готувати гардероб з вечора, значно полегшує ранкові збори і суттєво економить час.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того, підготовка одягу з вечора допоможе виявити всі недоліки – плями, необхідність погладити блузку або почистити відповідне взуття заздалегідь, а не робити це в останні секунди чи шукати заміну.

Для планування гардеробу існують навіть спеціальні додатки в смартфоні.

2. Замінити будильник на справжній.

У сучасному суспільстві всі будильники замінили мобільні телефони. Це зручно, але на жаль, від цього більше шкоди, ніж користі. Дивитися в екран смартфона перед сном, а також відразу після пробудження - шкідливо для здоров'я. Тому експерти рекомендують завести звичайний будильник, а телефон відкласти подалі.

3. Прийом таблеток і вода.

Якщо вранці потрібно прийняти медикаменти, то найкраще їх приготувати з вечора разом зі склянкою води. По-перше, це убезпечить від забудькуватості, а по-друге, склянка води вранці – корисна.

4. Приготувати лінзи.

Хто користується контактними лінзами, для них також це може стати цілою проблемою, надягнути їх вранці. Адже ця справа потребує акуратності і не потрібно поспішати. Але ж зранку цінна кожна хвилина. Тому їх найкраще приготувати з вечора і розмістити біля дзеркала. Після цього можна відразу нанести макіяж.

5. Приготувати косметику.

У кожної жінки є великі косметички з усіма необхідними косметичними засобами. Але для ранкового наведення краси краще завести невеликий органайзер та розкласти по місцях. А ще краще організувати спеціальну полицю, де все необхідне буде перед очима.

6. Ключі і рукавички.

Як часто ми вранці бігаємо по квартирі та шукаємо зв'язку ключів? Щоб не втрачати дорогоцінних хвилин досить визначити для цих речей постійне місце та по приходу додому одразу класти їх туди. Наприклад, вазочка на тумбочці в коридорі або спеціальна ключниця, в якій можна розвісити всі необхідні зв'язки – ключі від автомобіля, від дачі і від квартири.

Для рукавичок також можна виділити невеличку полицю в коридорі чи у шафі.

Нагадаємо, українцям розповіли, чи дійсно покупка одягу на секонд-хенді економить сімейний бюджет та на скільки безпечні вживані речі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, фахівці розповіли, як мотивувати себе до тренувань.

Також Знай.ua писав, що українським водіям підказали, як втричі заощадити на автоцивілці.

Дивіться: Вся правда про секонд та чим пахнуть ці покупки