Президент Петро Порошенко звільнив Олександра Фіщука з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації.

Про це йдеться у відповідному указі від 23 листопада, опублікованому на сайті глави держави.

Відповідно до опублікованого документу Фіщук покинув займану посаду за власним бажанням.

"Звільнити Фіщука Олександра Георгійовича з посади голови Чернівецької обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою", - йдеться в указі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У той же час президен Порошенко призначив нового керівника Черкаської ОДА. Ним став Олександр Вельбовець.

Більше того президент відразу ж поставив перед новим очільником області завдання з врегулювання катастрофічної ситуації у Смілі, де існують величезні проблеми з централізованим отопленням.

"Ображати людей я не дам, тому у мене буде прохання вже до Олександра Івановича - поїздка в Смілу і почати врегулювання ситуації. На пару днів перенесіть свою приймальню в Смілу", - зазначив президент.

Разом з тим варто відзначити, що президент України Петро Порошенко звільнив з посади першого заступника командувача Національної гвардії Олександра Кривенка.

Крім того відповідно до указу верховного головнокомандувача Кривенка було зараховано до розпорядження керівника НГУ.

"Звільнити Кривенка Олександра Васильовича з посади першого заступника командувача Національної гвардії України та зарахувати його в розпорядження командувача Національної гвардії України", - йдеться в указі.

Варто відзначити, що Кривенка ще у 2012 року було призначено заступником начальника ГУ командумача внутрішніх військ - начальником штабу. А вже 2014 року він став першим заступником командувача НГУ.

Разом з тим варто відзначити, що міністр оборони України Степан Полторак, при звільненні з військової служби отримав 1,4 млн. гривень розрахункових коштів.

Ця інформація з'явилася у вівторок, 6 листопада, у змінах до декларації Полторака. При цьому, Степан Полторак залишився міністром оборони, тільки тепер - цивільним. На додачу він отримав ще й бонус - орден Богдана Хмельницького I ступеня.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко 13 жовтня підписав указ про звільнення міністра оборони України Степана Полторака з військової служби. Степан Полторак пішов з ВСУ у званні генерала армії. Президент України Петро Порошенко також оголосив про його нагородження орденом Богдана Хмельницького I ступеня.

Нагадаємо, Порошенко призначив нового голову СБУ.

Як повідомляв "Знай.ua", Кабмін відправив у відставку чотирьох губернаторів.

Також "Знай.ua" писав, що Порошенко ухвалив сенсаційне кадрове рішення.

Порошенко звільнив Полторака з військової служби