З початком нового тижня синоптики попереджають про погіршення погоди. У ряді регіонів українців засипле снігом, вітер посилиться, а на дорогах очікується ожеледиця. Про це повідомили в Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.

Причиною стане вплив активного циклону. В Укргідрометцентрі попереджають, що вдень 26 листопада та протягом доби 27 листопада в ряді західних, центральних, південних і східних областей України випаде сніг, місцями сильні снігопади, що може призвести до порушення транспортного сполучення.

Відомо, що ускладнення погодних умов 26-27 листопада очікується у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Рівненській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, на півдні Тернопільської, Хмельницької і на півночі Одеської, Миколаївської, Донецької і Луганської областей.

В Укргідрометцентрі звернули увагу, що прогнозоване погіршення погодних умов може призвести до порушення транспортного сполучення на дорогах вищевказаних областей.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

26 листопада, в понеділок опади вже по всій країні – у більшості регіонів це мокрий сніг, на півдні дощ. Температура повітря вдень у західних областях від -1 до +2 градусів (і тільки в Закарпатській області – від 5 до 7 тепла), на півночі від -2 до 0, в центральних областях від 0 до +2, у східних від -1 до +1, і на півдні від 7 до 13 градусів вище нуля.

27 листопада, у вівторок по всій північній частині країни без опадів, мінлива хмарність, в інших регіонах сніг, або дощі. У західних та північних областях вдень мороз від -4 до -2 градусів, в центрі від -2 до 0, в східних областях від +1 до +3 градусів, а на півдні-від +4 до +12 (в Криму).

28 листопада, в середу мокрого снігу варто чекати вже тільки на сході та півдні України, в інших регіонах без опадів. Температура повітря вдень залишиться на тому ж рівні, що й напередодні. Вночі найхолодніше буде в центральній частині країни – до 8 градусів морозу.

Нагадаємо, синоптики поділилися прогнозом погоди на грудень.

Як повідомляв портал "Знай.uа", зима в Україні в цьому році виявиться настільки переповненій погодними несподіванками, що навряд чи встигнемо до них пристосуватися. Взагалі перший місяць не буде настільки суворим, але все ж суттєве зниження температури синоптики обіцяють.

Також "Знай.uа" писав, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, заборонила операторам газорозподільної мережі проводити донарахування за природний газ.