Цього року зима в Україні буде незвичайною, за прогнозами синоптиків у грудні та на початку січня на більшості територій середньомісячна температура - виключно із позначкою "+".

Зима в Україні: грудень та січень обіцяє чимало сюрпризів

Припускають, що відхилення від норми близьке до аномального. Середня за місяць температура у грудні може бути на 1-2 градуси вище, ніж вона була на початку цього століття.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Вона буде додатна на території України: від +3-4 у Сумській і Чернігівській областях до +6-7 градусів на півдні України і Закарпатті.

Січень буде теплішим, ніж минулого року: середня температура на 2-3 градуси вище кліматичної норми. Якщо раніше це було від -3 на півночі до +3 на півдні, то цього року очікуємо, що середня за місяць температура в Україні може бути додатна.

У північних і північно-східних областях залишиться мінусовою: від -1 в Чернігівській, Сумській областях до +5 і вище на півдні.

Опади будуть, але на півдні замість снігу очікується дощ, у північних областях – мокрий сніг. Наблизяться потоки арктичного повітря, коли температура вночі і навіть вдень може знижуватися до -20 градусів і нижче.

Дивіться: зима в Україні

Нагадаємо, оприлюднено повний список найкращих місць для святкування Нового року в Україні.Як повідомляв "Знай.ua", на Україну насуваються потужні магнітні бурі. Також "Знай.ua" писав, снігопади спровокували масові ДТП у столиці.