Стало відомо, що у грудні в Україні тричі пройдуть магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1 і один раз очікується магнітна буря рівня G1. Про це повідомляє «Хвиля» з посиланням на Лабораторію рентгенівської астрономії Сонця.

«1,7 і 8 грудня в Україні будуть очікуватися магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1. 2 грудня в Україні буде очікуватися магнітна буря рівня G1», — вказується в повідомленні.

Наголошується, що за стандартною шкалою NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі 1 класу здатні впливати на енергетичні системи — слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати — невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи — полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), а також на початок міграцій тварин.

Фахівці нагадують, що найбільші магнітні бурі у цьому році було зареєстровано весною, 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року, коли індекс геомагнітної активності досягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 за максимально можливою п'ятибальною шкалою.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Всі інші події, включаючи і магнітну бурю 18 червня 2018 року, відносяться до мінімального рівня 1. Крім того, 11 вересня по всьому світу спостерігалася одна з найпотужніших магнітних бур цього року.

Нагадаємо, що на початку зими температура буде на 1-2 градуси вище за норму і становитиме +2 і -3 градуси. При цьому можливі затоки арктичного повітря, коли температура повітря вночі й навіть удень може опускатися до -20 градусів і нижче, але це будуть короткострокові періоди.

Як повідомляв портал Знай.иа, зима в Україні в цьому році виявиться настільки переповненою погодними несподіванками, що навряд чи ми встигнемо до них пристосуватися. Взагалі перший місяць не буде настільки суворим, але все ж суттєве зниження температури синоптики обіцяють.

Також портал Знай.иа писав, що на цьому тижні українці зможуть відзначити, як різко і рішуче бабине літо змінюється на ранню зиму.