Перший день робочого тижня почався з різкого подорожчання американської валюти. Так, курс долара на відкритті міжбанку підскочив відразу на 11 копійок — до 27,80-27,85 грн./$.

Про це повідомив начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гріненко, передає UBR.ua.

За словами екперта, долар на цьому не зупинився – продовжив зростати, так як експортери не поспішають конвертувати свою виручку.

«Після старту торгів котирування встигли піднятися ще на 10 копійок — до 27,89-27,95 грн./$», - заявив Гриненко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За офіційною версією валютний курс виріс через очікування нових виплат з боку Державного казначейства з ПДВ. Повідомляється, що на цей тиждень повинен бути пік платежів.

У той же час неофіційно фінансисти визнають, що головним фактором для курсу стало очікуване введення воєнного положення в Україні. Як відомо, Рада нацбезпеки та оборони вже ініціювала переведення країни в цей режим, і Верховна Рада повинна в цей день прийняти остаточне рішення.

Крім того, журналіст Олександр Дубинський на своєму Telegram-каналі написав, що на сьогоднішній день долар на чорному ринку становить 29,2 гривень.

У свою чергу Національний банк України ніяк не виявляв себе на валютному ринку. Також державний регулятор не повідомляв про готовність продавати долар для підтримки національної валюти. Варто зазначити, що голова НБУ Яків Смолій збирає сьогодні екстрену нараду з керівниками найбільших банків України. Найвірогідніше, після нього фінансисти отримають більш конкретні інструкції.

Нагадаємо, що Нацбанк опублікував офіційний курс іноземних валют на понеділок, 26 листопада. Курс долара, порівняно з попереднім банківським днем, трохи підвищився в ціні.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти назвали головні ризики держбюджету-2019.

Також портал Знай.uа писав, що вартість криптовалюти біткоїн (Bitcoin) опустилася нижче 4 тисяч доларів. Це відбулося вперше з вересня 2017 року.