Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у вівторок, 27 листопада. Порівняно з показниками у понеділок, 26 листопада, гривня не зміцнилася в своїх позиціях, її показник – 27,89 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 27 листопада

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2789.8447 гривень;
- 100 євро – 3170.1005 гривню;
- 10 російських рублів – 4.1948 гривні.

Таким чином, долар став дорожче на 10 копійок. При цьому євро також подорожчав на 25 копійок, а вартість російського рубля з понеділка зменшилася на 4 копійки.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Раніше повідомлялося, що до кінця грудня 2018 року курс долара по відношенню до гривні складе близько 29,5-30 грн/$. Таку думку висловив економіст Віктор Скаршевський.

Крім того, експерт виділяє декілька можливих причин таких курсових коливань.

"По-перше, вже зараз, а не в перспективі, почала погіршуватися зовнішньоекономічна кон'юнктура (метал, зернові, хімія) і стрімко збільшується дефіцит торгового балансу України (на 30% по відношенню до 2017 року та у 3,5 рази - з 2015), по-друге, долар зміцнюється на світових ринках; по-третє, очікувана сума виведення дивідендів нерезидентами в 2 рази вище, ніж у минулому році - $ 3,5 млрд у 2019 році проти $ 1,7 млрд у 2018", - розповідає фінансовий аналітик.

Нагадаємо, що державний бюджет на 2019 рік передбачає чимало змін для країни. Щодо долі гривні, то парламентарії заклали в проект прогнозований курс долара на рівні 29,4 грн/дол.

Як повідомляв портал Знай.uа, Національний банк не збирається вводити якісь обмеження у разі введення військового положення і на його період. Про це заявив голова НБУ Яків Смолій на нараді, де виступив перед представниками 40 банків.

Також портал Знай.uа писав, що головним чинником для подорожчання курсу долара стало очікуване введення військового положення в Україні. Рада нацбезпеки і оборони вже ініціювала переведення країни у цей режим.