В 2019 році в Україні іноземна валюта стане більш доступною, але менш контрольованою, адже 7 лютого в силу вступить закон "Про валюту і валютні операції", передає "Хвиля".

Згідно з новим законом, небанківські фінансові установи зможуть торгувати іноземною валютою. Ліцензії зможуть отримати кредитні спілки, ломбарди, поштові оператори та недержавні пенсійні фонди.

Після вступу закону "Про валюту і валютні операції" в силу, українці отримають можливість отримувати валюту у звичайних касах банку у разі зняття грошей зі свого рахунку або валютного переказу. Також за новими правилами банки зобов'яжуть приймати і змінювати пошкоджені купюри.

Також уточнюється, що новий закон спростить процедуру купівлі іноземної валюти. Якщо сума покупки менше 150 тис. гривень, покупцеві більше не знадобиться подавати документальні підтвердження від юридичних осіб.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Головне нововведення - дозвіл покупки валюти в режимі онлайн. Як розповів фінансовий аналітик Віталій Шапран, заборона на продаж валюти онлайн є пережитком радянської епохи.

Нагадаємо, що Національний банк попереджає про зміни у порядку міжбанківських гривневих переказів в Україні. Про це йдеться на офіційному сайті Нацбанку.

За словами представників регулятора актуалізува порядок міжбанківських переказів коштів в Україні в національній валюті у зв'язку зі змінами українського законодавства. Відповідну постанову, яка набирає чинності у вівторок, 2 жовтня.

Зокрема, Нацбанк скасував таке правило, як використання печаток на документах, що подаються банком для відкриття і ведення кореспондентського рахунку, у тому числі в НБУ.