Тарифи на тепло для населення України підвищаться на 15,9% – 19,8% відповідно до нової ціни на газ, підвищеної урядом з 1 листопада на 23,5% в рамках домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Цю інформацію передає "ХВИЛЯ".

Нові тарифи Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) планує затвердити КП "Вінницяміськтеплоенерго", КП "Гортепловодоенерго" міста Кам'янець-Подільський, ТОВ "Рівнетеплоенерго", МКП "Хмельницьктеплокомуненерго", КПТМ "Черкаситеплокомуненерго" та ПРАТ "Черкаське хімволокно".

У той же час повідомляється, що дані підприємства можуть знизити тарифи для потреб бюджетних установ на 10,9% – 17,7%, інших категорій — на 11,5-17,5% (крім "Черкаського хімволокна", де намічений їх зростання на 6,3-6,4%).

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також відомо, що згідно з проектом, для релігійних організацій тариф значно зросте – від 63,5% до 91,6%.

Крім того комісія на засіданні 23 листопада схвалила і постановила опублікувати для громадського обговорення проекти щодо встановлення нових тарифів ще для 20 виробників теплової енергії, тарифоутворення яких залишається в їхнії повноваженнях.

Нагадаємо, зранку 23 листопада Верховна Рада прийняла державний бюджет на 2019 рік. Він передбачає підвищення мінімальної зарплати до 4173 грн, збільшення на 28,2 млрд грн витрат на Пенсійний фонд і зменшення на 15 млрд грн витрат на субсидії. "ГОРДОН" розповідає, яким буде закон про держбюджет на 2019 рік.

Законопроекти з "бюджетного пакету" Рада почала розглядати на вечірньому засіданні 22 листопада, а закінчила – в 6 ранку 23 листопада. Вперше держбюджет був прийнятий у визначені законом строки – до 1 грудня.

Як повідомляв "Знай.uа", Рада прийняла бюджет-2019.
Також "Знай.uа" писав, що опубліковано основні показники державного бюджету України на наступний рік.