У вівторок, 27 листопада, Надію Савченко, обвинувачену у державній зраді, терміново госпіталізували в лікарню.

Про це повідомила її сестра Віра Савченко. Як виявилося, Надії оперують пошкоджене коліно.

"Операція розпочалася десь з 10 години. Ми зараз чекаємо тут", - розповіла вона.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами сестри нардепа, операція відбувається на вулиці Діловій, 10/1 в Інституті фізкультури.

"Надія не раз говорила про проблему з колінним суглобом. Її оглядали три фахівці, в тому числі і з "Феофанії", і всі зійшлись на тому, що оперувати потрібно. Але післяопераційний період (через утримання у СІЗО) під питанням. Це травма одна давня, а друга ось зараз сталась на колінному суглобі. Це розрив хрестоподібної зв’язки і потім горизонтальний розрив меніска", - пояснила Савченко.

Вона додала, що операцію роблять, бо "біль став нестерпним, заважає спати".

Сестра нардепа відзначила, що СБУ хоче забрати Савченко у день операції назад у СІЗО.

Надія Савченко
Надія Савченко

Також, за її словами, під загрозою реабілітаційний період, "бо в слідчому ізоляторі це неможливо буде робити".

"Нас тут четверо дівчат, ми будемо відстоювати, щоб Надія відійшла від наркозу і лише тоді поверталася в СІЗО. Також будемо вимагати звільнення з-під арешту – хай це буде домашній арешт, чи арешт у клініці, чи як – щоб нормально пройшов реабілітаційний період. Якщо буде потрібно, то будемо звертатися до Європейського суду", - підсумувала Савченко.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко, яку підозрюють у підготовці терактів, закликала всіх охочих продовжити війну на сході України ще на п'ять років, проголосувати на президентських виборах за Петра Порошенка.

Раніше Знай.uа писав про те, що столичний апеляційний суд залишив у силі попереднє рішення Шевченківського райсуду у справі Надії Савченко.

Також Знай.uа повідомляв, що політологи пояснили, навіщо Надія Савченко йде в президенти.