Російських кадровиків, котрі безспосередньо брали участь у захопленні українських бойових кораблів в Азовському морі, нещодавно показали у мережі. Знімки та інформацію про капітанів оприлюднили волонтери "Миротворця".

Як виявилося, саме ці капітани віддавали накази на відкриття вогню і захоплення українських кораблів в районі Керченської протоки, повідомляє Politeka.

"Першим в базу навічно записаний капітан 3 рангу Андрій Шпіцин, який віддав наказ йти на таран і стріляти в наших воїнів. Другим – командир плавзасобу ФСБ "Дон" Олексій Шатохін, який також брав участь в піратському нападі на Україну", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Відповідні дані вже підтвердили в СБУ: силовики запевняють, що на захоплених Росією кораблях були співробітники української контррозвідки.

"Протягом більше чотирьох років російської агресії українські військові контррозвідники перебувають на передовій пліч-о-пліч із бойовими побратимами ЗС України, Національної гвардії і Державної прикордонної служби. І так буде завжди. Здивування ж окремих офіційних осіб РФ щодо присутності співробітників СБУ на борту кораблів зовсім не свідчить про відсутність подібної практики в органах контррозвідки країни-агресора. Але справжнє здивування викликає той факт, що проти двох українських катерів і малого буксира, російські застосували шість "ФСБшних" і чотири військово-морських плавзасоби, а також бойові вертольоти і літаки ВКС РФ. До речі, по підтвердженої оперативної інформації СБУ, один з російських штурмовиків використовував проти українських катерів дві бойові некеровані ракети, в результаті чого один з офіцерів СБУ отримав важке поранення", – пояснив керівник СБУ Василь Грицак.

Дивіться: 23 українських моряка перебувають в полоні, троє з них - у лікарні: наслідки агресії Кремля

Нагадаємо, кримчани засипали мережу запізнілим каяттям.Як повідомляв "Знай.ua", спливло ім'я виконавця злочину Путіна у Азовському морі. Також "Знай.ua", поранений в Керченській протоці моряк Андрій Артеменко розповів про те, як їх інструктували перед виходом у море.