Новий проект "Випробуй у безпеці" дозволить українським водіям дізнатися про наслідки керування автомобілем у нетверезому стані і усвідомити обсяги цих наслідків і небезпеку для всіх учасників дорожнього руху.

"Випробуй у безпеці" передбачає комплекс тренінгів, які надаватимуть автошколи та інші спеціалізовані заклади для водіїв, - пише "Автовод".

алкоголь

"Я мріяв налагодити співпрацю з поліцією ще років 10 тому, коли дізнався про таку практику наших чеських колег. Тоді це здавалося мені майже нездійсненним. Але, коли робиш важливу для суспільства справу, неможливе стає можливим. У 2012 році ми зрозуміли, що модуль небезпеки нетверезого водіння необхідно ввести в програму автошкіл. Через 5 довгих років завдяки багатьом небайдужим однодумцям в Національній поліції, Всеукраїнському об'єднанню автошкіл і креативної ідеї з окулярами відбувся перший урок в автошколі. Сьогодні вже десятки тисяч людей пройшли цей тренінг. Переконаний, що вони сформують зовсім іншу культуру відповідального споживання алкоголю і управління автотранспортом у цілому", — говорить Денис Хренов, один із співорганізаторів проекту.

водіння

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Яким чином проходить тренінг

Одягаючи окуляри Drunk Busters, учасник переживає імітований стан сп'яніння і при цьому бачить, що відбувається, якщо він, наприклад, в такому стані знаходився б за кермом.

Даний проект розробили спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Всеукраїнського об'єднання автошкіл України і компанії AB InBev Efes.

ДТП

Нагадаємо, депутати збільшили штрафи до 51 тисячі гривень за япне водіння. Крім покарання гривнею, водії можуть позбутися права кермувати на строк до 3 років. А при повторному порушення санкції будуть ще жорсткішими.

Як повідомляв портал Знай.ua, для пішоходів-порушників хочуть застосувати ситему штрафів. Суми можуть зрости до двох тисяч.

Також Знай.ua писав про те, що порушення ПДР можуть стати головним джерелом поповнення бюджету міст.

Дивіться: Нові штрафи та нові правила на дорогах