Як розбагатіти, відловлюючи порушників ПДР? Легко! Так, італійське містечко вигадало цікавий та швидкий спосіб, як поповнити місцевий бюджет і всього за два тижні заробила мільйони євро. Українські ж міста також можуть взяти за приклад досвід європейців.

В Європі камери фіксації порушень ПДР – звичайна справа. У нашій країні також вводіть таку систему.

Мало у кого виникає сумніву, що їх застосування надзвичайно корисно для підвищення безпеки на дорогах. Втім фото- та відеофіксація може стати головним джерелом поповнення міського бюджету за рахунок порушників ПДР.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Саме така курйозна ситуація сталася в маленькому італійському селі Acquetico, що розташована між Генуєю і французькій Ніцці.

Судячи з досвіду італійців, де всього за 14 днів камера зафіксувала запаморочливі результати – 58 568 порушень, які скоїли водії на невеличкому відрізку дороги, в Україні ситуація може бути подібною.

Відзняті пристроєм відеоматеріали незабаром перетворяться в грошові суми, які порушники сплатять додержбюдету. Щоправда штрафи українців та італійців відрізняються, проте ВР працює над вдосконаленням штрафних санкцій.

Депутати посилили санкції при водіння напідпитку

Українським водіям, які сіли за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніня, загрожують штрафи у понад півсотні тисяч гривень та позбавлення права водити строком на 2-3 роки.

Нагадаємо, у поліції відзвітували про перший місяць роботи у тестовому режимі нової системи фотофіксацій порушень правил дорожнього руху. Поки що камерипрацюють у Київській області.

Як повідомляв портал Знай.ua, майбутніх водіїв чекає суворе випробування на шляху отримання прав.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві обмежили швидкість руху на 17 дорогах. Такий режим діятиме до весни.

Дивіться: Зміни на українських дорогах. Скільки заплатять порушники ПДР