Верховна Рада ухвалила новий закон, який передбачає посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. За це водіям загрожують жорсткі санкції.

За законопроект 7279-д підтримали 239 народних обранців.

Зокрема, стаття 286-1 проекту закону про керування транспортом в стані сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції за кермом передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень, а також позбавлення права сідати за кермо наступні 3 роки.

Також в остаточній редакції нового проекту йдеться, що водіїв, які повторно порушили дані правила заплататять уже 51 тисячу гривень (3 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) з позбавленням водійських прав на 2-3 роки.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того цим законопроектом вводиться визначення "кримінального проступку", відповідно, встановлюється кримінальна відповідальність за водіння у нетверезому стані.

Раніше за керування транспортним засобом напідпитку каралося у 10200 гривень і позбавленням прав на 1 рік. За ті ж ді, вчинені повторно у період 5 років каралися штрафом у 40200 гривень і позбавленням прав на 10 років.

Нагадаємо, парламентарі планують в рази збільшити штраф за водіння без пасків безпеки. Крім того, нові правила торкнуться і пасажирів, за порушення правил яких водії також платитимуть з власної кишені.

Як повідомляв раніше Знай.ua, нові правила на дорозі: водіям назвали допустиму швидкість.

Також Знай.ua писав, що в Італії п'ятирічну дитину оштрафували за швидку їзду на самокаті.

Дивіться: Зміни на українських дорогах. За що та скільки платитимуть порушники