Наші пращури помітили, що часто в цей день трапляється відлига, починається сльота. Вони уявляли, що це зима пітніє. Але так було не завжди, тому на тепло сильно не розраховували і вже діставали теплі, зазвичай ведмежі, кожухи.Вважається, що чим сильніша відлига, тим сильнішими будуть і морози. Частенько траплялися і буйні вітри, це означало, що до Миколи зимового будуть хуртовини й заметілі.

Повір'я

Хоча цей день був на самому початку Різдвяного посту, який сильно поважали, але був звичай ходити в гості один до одного і запрошувати гостей до себе. Тоді і рік принесе фінансове благополуччя.

Був цікавий звичай: якщо гості були небажаними, після їх відходу протирали всі дзеркала і промивали вхідні двері і підлогу. Намагалися це зробити «поки слід не охолов». Люди вірили, що тоді ці гості більше не прийдуть. Якщо ж навпаки дуже чекали кого-то конкретного, а він не приходив, то встромляли шпильку в верхню частину ручки віника і ставили його біля вхідних дверей. За допомогою такого просто чаклунства можна було змусити поквапитися людину, яка спізнюється.

Прикмети

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  • Якщо Матвіїв день холодний - зима буде люта. Якщо ж день теплий і дощовий - зима буде тепла і м'яка.
  • Випав в цей день сніг не розтане до повені.
  • Якщо дме сильний вітер, то зима буде з хуртовинами і завірюхами.
  • Якщо хмари по небу пливуть низько, то скоро настане студена погода.
  • Якщо в напрямку сильного вітру кинути жменьку сирої крупи, то вітер швидко затихне.
  • Народжені 29 листопада піддаються різним випробуванням, але з честю з них виходять. Носити їм слід лазурит.

Раніше Знай.ua повідомляв, через перекриття доріг по всьому Києву Новий рік обернеться для столичних водіїв сущим пеклом

Нагадуємо, ми вивели алгоритм ідеальної сукні на Новий 2019 рік

Також Знай.ua повідомляв кому категорично не можна обмежувати себе в їжі в Різдвяний піст .