Листопадова заборгованість з виплат зарплати Україні знизилася на 0,2% порівняно з минулим роком, склавши 2,88 мільярдів гривень. Тимчасово окуповані території, такі як частина Донбасу і Криму не враховуються, повідомляє Державна служба статистики України.

Зарплата
Зарплата

Як запевняє Держстатистика, на початок листопада заборгованість працівникам економічно активних підприємств становить 1,69 мільярдів гривень.

Підприємства сельхохозяйственного сектора заборгували 24,1 мільйон гривень, з яких діючі — 122,4 тисяч гривень, промисловий сектор – 2,2 мільярда гривень, а економічно активні — 1,3 мільярда гривень, будівельні фірми — 78,8 мільйонів гривень, з яких діючі — 58,7 мільйонів гривень, підприємства транспорту 196,9 мільйонів гривень, чинні — 56,7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Борги по комуналці і жорсткі санкції: що ще потрібно знати про опалювальному сезоні 2019

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ
Показати ще

Значну частину населення України в цьому опалювальному сезоні відріжуть від субсидій, а монетизувати будуть далеко не всі.

Що буде з субсидіями, як будуть повертатися гроші і як будуть карати боржників, - пише "Інформатор".

СУБСИДІЇ ДЛЯ ОБРАНИХ

За словами експерта, зараз уряд розробляє сісетму повернення "живих грошей" українцям, які в минулі сезони заощадили субсидії.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Відповідно до нього міністерство соціальної політики з 1 січня почне віддавати субсидії, тим, хто звернувся за нею в перший раз, в монетизированном вигляді. Тим, хто звернувся за субсидіями за заявами, поданими до нового року, будуть нараховувати у звичайному порядку. Крок абсолютно правильний, тому що відразу перевести 5 або 6 мільйонів домогосподарств на монетизированную форму просто технічно нереально", - зазначає директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Свіжі комунальні тарифи "скрасять" новорічне похмілля киян

Також "Знай.ua" писав про те, що Іншим приготуватися: у перших п'яти містах подорожчає опалення