Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі закликає грузинське суспільство не визнавати підсумки другого туру президентських виборів і почати масові акції протесту.

"Ми не визнаємо ці вибори, так як вони проходили в умовах насильства. Я закликаю всіх громадян Грузії з завтрашнього дня перейти на становище масової непокори владі. Я закликаю грузинську поліцію стати на бік народу. Я закликаю військових не виконувати незаконні накази", - заявив М. Саакашвілі в середу в ефірі телекомпанії "Руставі 2", передає Інтерфакс-Україна.

Міхеіл Саакашвілі
Міхеіл Саакашвили

Це сталося після оприлюднення даних екзит-полів, по яким в президентських виборах перемогла Саломе Зурабішвілі, яка підтримувана правлячою партією "Грузинська мрія".

Як повідомлялося, у другому турі президентських виборів у Грузії перемагає незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі. Про це свідчать результати опитувань громадської думки (екзит-пулів).

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За даними "Геллап інтернешнл" (за замовленням грузинського телеканалу "Імеді") С. Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія "Грузинська мрія" набирає 58% голосів, а її суперник Грігол Вашадзе, висунутий опозиційним об'єднанням "Сила в єдності" та колишньою партією влади "Єдиний національний рух", - 42% голосів.

Відповідно до іншого екзит-полу, проведеного компанією "Едісон Рісерч" (за замовленням телеканалу "Руставі-2"), С. Зурабішвілі перемагає з 55% голосів. Відповідно, згідно цього питання, Р. Вашадзе набирає 45% голосів.

Раніше ми писали, що колишній глава Грузії і екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі поділився своїми найближчими планами. Саакашвілі повідомив, що готовий повернутися в столицю Грузії Тбілісі.

Заочний вирок до шести років в'язниці за "зловживання владою" він назвав "політично мотивованим".

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, про що говорили Порошенко і Саакашвілі на Мальті.

Також Знай.uа" писав, про те, що Саакашвілі влаштував рознос червонопикому міністру.